NORCOLOR

Nálunk mindent megtalálsz, ami az otthonod felújításához szükséges!

Kamattámogatott otthonfelújítási kölcsön

Ha nincs meg a szükséges önerőd, jó hír, hogy a támogatás összekapcsolható hitelfelvétellel is.

A hitel célja a 518/2020. Kormányrendelet alapján meghatározott lakóingatlan-felújítás, ill. építési tevékenységek még meg nem valósított munkálatai elvégzésének finanszírozása, melynek megvalósítását a kölcsön folyósításától számított egy éven belül kell igazolni a Magyar Államkincstárnál és a kiválasztott banknál is.

Kamattámogatott otthonfelújítási kölcsön az igénylők által csak egy alkalommal vehető igénybe.

A hitelt nemcsak házastársak, hanem élettársak illetve egyedülállók is igényelhetik akik gyermeket nevelnek vagy várnak (12. hetet betöltött magzat).

Az Otthonfelújítási támogatásból történő előtörlesztés díjmentes.

A hitel összege

Minimum összege 1.000.000 Ft, maximum összege 6.000.000 Ft

A hitel igénylés általános feltételei

A hitelt igényelheti minden 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személy, aki:

Jogosult az 518/2020. Kormányrendelet alapján a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatására.

A hitelkérelem befogadását követően a bankokra   vonatkozó jogszabályok, illetve a kiválasztott bank szabályzatai alapján hitelbírálatot/jogosultság vizsgálatot végez, továbbá minden esetben ellenőrzi a Kincstárnál, hogy az igénylő otthonfelújítási támogatást még nem vett igénybe.

A kamat, kamattámogatás mértéke

A teljes hiteldíj az ÁKK által közzétett állampapírhozam vagy referenciahozam 130%-ának 3,00%-kal növelt mértéke, melyhez az állam 10 évig kamattámogatást nyújt. A kamattámogatás a fent említett referenciahozam 130%-a, így az ügyfél által fizetendő kamat mértéke – a teljes futamidő alatt évi 3,00%

Az állami támogatás utalása után visszafizethetjük a hitelt

Amint megkaptad az államtól a lakásfelújítási támogatás összegét, visszafizetheted a hitelt teljes egészében vagy annak egy részében, ezzel csökkentve a családod tartozását. Ennek általában költsége van, de érdemes megnézni az előtörlesztési akciókat, mert lehet, hogy kedvezőbben tudod megtenni az előtörlesztést egy ilyen akció keretében.